fysio-crooswijk-header-home

Fysiotherapie Crooswijk Rotterdam

Heb je lichamelijke klachten? Wil je meer energie? Wil je een sterker lichaam waar je op kunt vertrouwen? Of wil je werken aan jouw mindset door middel van beweging? Dan ben je bij Fysiotherapie Crooswijk op het juiste adres!

Wij streven er naar om u zo snel mogelijk van de klachten af te helpen, zodat u weer zonder problemen uw dagelijkse activiteiten kunt hervatten.

Als jij je fit voelt, voelen wij ons happy. ūü§©

It’s Your Site,¬†Your Way.

Pillar features a plethora of content blocks and layouts to create your website.

Simple Demo Data Import

You can be setup and ready on no time using our simple demo data importer.

Beautiful Font Combinations

Achieve the right visual tone for your business with our helpfully themed font pairings.

Open, vriendelijk en behulpzaam

Waarom zou je voor ons kiezen? Fyiso is toch gewoon fysio? Dat is waar maar wij geven altijd net een beetje meer.

Zonder verwijzing

Ook zonder verwijsbrief van de huisarts. Je kan altijd bij ons terecht. De deur staat altijd open.

Flexibele tijden

Wil jij een keer in het weekend langs komen? Of moeten wij op locatie langs komen? Het kan allemaal.

Mag het iets meer zijn?

Wij gaan altijd voor een 10+. Wij kijken niet naar ingeboekte tijden maar kijken naar de oplossing. Die is leidend.

Hoe ziet een afspraak eruit?

Het oplossen van jou probleem is ons doel. En als jij ook weer met een glimlach weg gaat is ons ultieme doel behaald. Daar zijn onze klanten gek op.

Als u contact met ons opneemt, proberen wij binnen 24 uur een afspraak met u in te plannen.

Er zal eerst een intake gesprek plaatsvinden waarin wij uw klachten bespreken. Daarna komt het lichamelijk onderzoek wat uiteindelijk samen zal leiden tot een duidelijke hulpvraag en klacht. Vervolgens maken wij aan de hand van de intake en het onderzoek, samen met u, een behandelplan op maat. Bij spoed zoeken wij natuurlijk zo snel mogelijk naar een gelegenheid voor een afspraak en zullen wij u hierin zo volledig mogelijk begeleiden. Gedurende de behandeling zullen er continue evaluaties plaatsvinden om te kijken hoe het gaat en sturen wij bij indien nodig.

Wij streven er naar om u zo snel mogelijk van de klachten af te helpen, zodat u weer zonder problemen uw dagelijkse activiteiten kunt hervatten.

Wij kunnen u helpen revalideren na bijvoorbeeld een ongeluk, revalidatie na ziekte, een blessure door sport, een blessure na een trauma, maar bijvoorbeeld ook bij het schrijven van een letselschade brief, helpen met of leren te ontspannen. Fysiotherapie Crooswijk is veelzijdig en zal altijd zoeken naar een passende oplossing. 

Voor wie is een afspraak mogelijk?

Fysiotherapie Crooswijk staat klaar voor iedereen met wat voor soort klachten aan het bewegingsapparaat dan ook! U kunt bij ons terecht voor al uw vragen, advies en begeleiding. Wij zijn er voor iedereen en helpen graag.

Wanneer maakt u een afspraak?

U kunt altijd een afspraak maken bij Fysiotherapie Crooswijk! Hier is in de meeste gevallen geen verwijzing voor nodig en hoeft u dus niet eerst langs de huisarts.

Bij Fysiotherapie Crooswijk kunt u terecht voor informatie, advies en een behandeling. Dit kan als u bijvoorbeeld vragen heeft over een aandoening of hoe om te gaan met een blessure, maar ook als er een op maat gemaakt behandeltraject gestart dient te worden na bijvoorbeeld een operatie. 

De fysiotherapeuten hebben gestudeerd om een goede diagnose te stellen en u vervolgens zo snel mogelijk van uw klachten af te helpen om zo goed mogelijk (pijn vrij) te bewegen. Mocht er toch twijfel zijn over de diagnose of het starten van het juiste traject, zal altijd in samenspraak met u de verantwoordelijke arts geconsulteerd worden om samen tot het juiste plan te komen en u de beste zorg te leveren.

Fysiotherapie

De titel fysiotherapeut is wettelijk beschermd en mag niet door iedereen worden gebruikt. Wie de offici√ęle studie ‚ÄėFysiotherapie‚Äô heeft afgerond en staat ingeschreven in het wettelijke BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg), mag zelfstandig pati√ęnten behandelen als fysiotherapeut en onderwerpt zich aan de hiermee verbonden wettelijke regels.

De fysiotherapeuten van Fysiotherapie Crooswijk staan geregistreerd bij het Het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).

Om deze registratie te behalen en vervolgens te behouden, moet er over een periode van 5 jaar, een minimaal aantal punten worden gehaald. Deze punten worden verkregen door bij- en nascholing, cursussen en/of opleidingen en specialisaties. 

Zo blijven de therapeuten op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en wetenschappelijke onderzoeken in het vakgebied. Zorgverzekeraars sluiten alleen contracten af met fysiotherapeuten die in dit kwaliteitsregister vermeldt staan. Op deze manier zijn de pati√ęnt, maar ook de verzekeraars, verzekerd van een kwalitatief hoogwaardig en up-to-date behandeling bij Fysiotherapie Crooswijk.

Zowel Marc Sutterland als Yolande Lijten zijn BIG geregistreerd en staan ingeschreven in het kwaliteitsregister KRF NL van het KNGF. Daarnaast wordt in de praktijk Fysiotherapie Crooswijk aan alle wettelijke regels en kwaliteitseisen voldaan. 

De therapeuten bij Fysiotherapie Crooswijk werken nauw samen en hebben veelal overleg met huisartsen, specialisten, collega fysiotherapeuten, al dan niet met een specialisatie, andere paramedici zoals Cesar of Mensendieck therapeuten, podotherapeuten of ergotherapeuten. Na onder andere jaren ervaring in de geriatrie te hebben werken wij ook nauw samen met de Thuiszorg in Rotterdam.

Goede communicatie en onderlinge afstemming zijn een voorwaarde om voor u de optimale therapievorm te bepalen.

Vanuit de beroepsorganisatie, het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF), wordt een actief beleid gevoerd om de kwaliteit van fysiotherapie verder te verhogen. Daarbij kunt u denken aan gedragsregels, richtlijnen voor behandelingen, een wettelijke klachtenprocedure en wetenschappelijk onderzoek. Fysiotherapie Crooswijk draagt zorg om hieraan te voldoen en is dan ook lid van onder andere het KNGF en de VvAa. 

Vergoedingen en verzekering

Fysiotherapie wordt vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. In sommige gevallen wordt fysiotherapie (deels) vergoed vanuit uw basis verzekering.

Jongeren tot 18 jaar krijgen de eerste 9 behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed vanuit de basis verzekering.

Jongeren tot 18 jaar krijgen de eerste 9 behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed vanuit de basis verzekering. Mocht dit niet toereikend zijn, kan er een aanvraag gedaan worden voor 9 extra behandelingen. Jongeren met een chronische aandoening kunnen alle behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed krijgen. In de Zorgverzekeringswet is een lijst ‚Äėchronische aandoeningen fysiotherapie‚Äô opgenomen waarin staat bij welke aandoening u recht hebt op een vergoeding. U kunt ook bij uw zorgverzekeraar of bij Fysiotherapie Crooswijk navragen of u een aandoening heeft die op deze lijst staat en of er een behandel traject gestart kan worden. Let op: dit geldt alleen voor jongeren tot 18 jaar.¬†

Bij volwassenen van 18 jaar of ouder is een aanvullende verzekering voor Fysiotherapie noodzakelijk voor een vergoeding van de therapie.

De basis verzekering dekt fysiotherapie voor volwassenen (vanaf 18 jr) beperkt. Alleen bij verzekerden met een chronische aandoening (die voorkomt op de lijst ‚Äėchronische lijst fysiotherapie) wordt de therapie vanaf de 21ste behandeling vergoed door de basis verzekering. De eerste 20 behandelingen betaalt u zelf of deze komen uit uw aanvullende pakket. Dit geldt per aandoening en niet per kalender jaar. Heeft u g√©√©n chronische aandoening, dan zal deze ook niet vanuit de basisverzekering vergoed worden. U betaalt dan zelf de behandeling of krijgt dit vergoed vanuit uw aanvullende verzekering.¬†

Chronische aandoening

De chronische aandoening moet voorkomen op de lijst ‚Äėchronische aandoeningen¬†fysiotherapie‚Äô. Wat u vergoed krijgt, hangt af van uw leeftijd en de reden waarom u fysiotherapie krijgt. Houd u hierbij rekening met uw jaarlijkse eigen risico.

Bij een chronische aandoening vallen de eerste 20 behandelingen onder uw aanvullende verzekering. Indien u niet aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie betaalt u de eerste 20 behandelingen zelf. 

Hoeveel behandelingen fysiotherapie in uw aanvullende pakket zitten kunt u nalezen in uw polis of wij kunnen voor u meekijken. 

Uitzonderingen

  • Bij artrose aan de heup- en kniegewrichten krijgt u de eerste 12 behandelingen oefentherapie vergoed wanneer dit ge√Įndiceerd is.
  • Bij claudicatio intermittens (etalagebenen) krijgt u de eerste 37 behandelingen oefentherapie vergoed.
  • Bij COPD krijgt u in het eerste behandeljaar de eerste 70 (maximaal) behandelingen vergoed. In de jaren daarna is het aantal behandelingen afhankelijk van de ernst van de COPD.

Tarieven

Reguliere zitting fysiotherapie 40,00 EUR
Screening 22,00 EUR
Intake en onderzoek na screening 40,00 EUR
Intake en onderzoek na verwijzing 57,75 EUR
Screening, intake en onderzoek 62,00 EUR
Intake en onderzoek na verwijzing aan huis 79,75 EUR
Reguliere zitting fysiotherapie aan huis 60,00 EUR
Eenmalig onderzoek 65,00 EUR
Telefonisch consult 13,00 EUR
Schriftelijk rapport/informatieverstrekking simpel 20,00 EUR
Schriftelijk rapport/informatieverstrekking uitgebreid 55,00 EUR
Schadeletsel rapport 85,00 EUR
Verstrekte verband- en hulpmiddelen vanaf  10,00 EUR

Intakegesprek?
Wij proberen dezelfde dag met u een afspraak te plannen voor uw persoonlijk behandelplan.